Korpa

Бокешка кужина

Бокешка кужина
O KNJIZI

Пуна харизме, Власта Мандић дала је ауторски печат ионако неоспорном ентитету какав је Бока Которска. А то се по дефиницији догађа ријетко. Чешће бива да неко оде из Града, па на страни, а не код куће, направи Име. Ето до које је мјере ова мештрица успјела. Израсла је, постигла је, а да није ни одлазила. Права Которанка и Бокељка!
Књига традиционалних и, важно је нагласити – листом оригиналних рецепата који су идејом и укусом израсли из гастрономског заливског цивилизацијског сплета, дебото ће надживјети ауторку.
Бокешка кужина конципирана је на начин да у овдје описаним делицијама од рибе и плодова мора, у делицијама од меса, и у слатним завршецима с Перашком илити Добротском тортом као кулменом – не ужива човјек сам. Бокешка кужина је начин живљења. И то у групи, у породици, у пријатељском окружењу. Бокешка кужина је име укусног заливског бренда.
Из садржаја: Рижоти, бузаре, паштицаде, паште, бродети, лешаде, шуфигеце, њокаде... Мушуље од гушта, Рижот а ла мака, Паламида с баланцанама, Пуњени каламари, Бокешка салата, Бакалај умидо, Сарделе на граделе, Црни рижот, Бокешки бродет, Печена јагњетина, Домаћи крух, Карневалска њокада, Бумбари, Гулаш бабе Еуфемије, Трипице на приморски, Каштрадина, Чукаљ од пршута са верзотом, Њоке, Пашта са шпорком шалшом, Полпете, Перашка торта, Пандолете, Парадижет, Кроштуле, Наранћини, Рожада, Приганице... и још преко 70 рићета!
Велики повез, тврд формат, луксузне фотографије јела, 235 стр.

 55.00 €

Dostupnost: DOSTUPNO

Količina Dodaj u listu želja
Komentari čitalaca